i

i

vineri, 24 iulie 2009

Schimb de parfumuri

Prin dulap aveţi vreun parfum care zace acolo de cînd l-aţi primit de la o persoană bine intenţionată dar care nu v-a ghicit gusturile? (suppose you are a secretary). V-aţi cumpărat o cantitate colosală din parfumul iubit, dar sticla este atît de mare că ar mai ajunge la trei doritori, care v-ar putea da o părticică din alte sticle imense, pe care la rîndul lor se chinuie să le consume? V-aţi plictisit de vreun ruj sau parfum pe care nu le mei iubiţi ca la început? Eu am trecut prin aceste situaţii şi credeam că nu au rezolvare în lumea noastră în care trocul nu mai e posibil, iar cadourile trebuie să fie în ţiplă, altminteri valoarea lor reducîndu-se abrupt la zero.
Dar… după mulţi ani…tot din America a venit punerea în practică a unei idei care încolţise în multe capete de posesori de lucruri valoroase dar inutile, care nu făceau decît să mediteze la dezechilibrele din lumea posesiunilor.
Site-ul makeupalley este soluţia. Aici poţi să-ţi faci cont şi să ai două liste, una cu cosmeticele dorite (parfumuri, rujuri, farduri, chiar şi genţi) şi alta cu ceea ce ai dar eşti gata să dai. Prin intermediul site-ului sute de mii de persoane din toată lumea pot face schimb de parfumuri, fie sticle pline sau pe jumătate pline, fie eşantioane, fie decanturi. Să decantezi înseamnă să pui din sticla de parfum într-un recipient mai mic, în acest fel păstrîndu-ţi parfumul şi făcînd şi altora parte din el. Ceea ce obţii este un decant. Cuvîntul e un barbarism, să-i urăm bun-venit în limbă.

Schimbul se face prin poştă şi merge, mie mi-a reuşit de fiecare dată pînă acum. Trocul pe site nu prezintă decît un risc: contactul cu Poşta română este dur şi traumatizant. Unii nu îşi revin niciodată şi se jură că nu mai trimit şi nu mai primesc pachete. Dar cu puţin antrenament se poate dovedi şi instituţia asta, care este un indicator de precizie al nivelului de dezvoltare a României.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu