i

i

marți, 23 februarie 2010

Citate de aur

L-am vazut la H. Putnam si m-am indragostit pe loc de el: "Pe termen lung, toti vom fi morti". Bineinteles ca umorul delicios si siajul filosofic se datoreaza scoaterii din context, dar nu asta presupune metoda obtinerii citatelor de aur? L-a spus John Maynard Keynes, acest mare om, singurul care mi-a ramas la suflet de la teorie economica. De fapt, el a spus "The long run is a misleading guide to current affairs. In the long run we are all dead", in Tratat despre reforma monetara din 1923 si se referea la faptul ca inflatia nu se poate autoregla fara interventia guvernamentala.
Odata cu criza prezenta, se constata o resurgenta a principiilor keynesiene, care propovaduiesc interventia statului in economie.

2 comentarii:

  1. o mica interventie, daca e permisa :)apropo de citate si de tema viata/moarte, intr-o piese de la Bulandra (Cafeneaua), Horatiu Malaiele exclama: viata e o boala mortala cu transmitere pe cale sexuala :D

    iar un altul, mai popular: "Don't take life too seriously; you'll never get out of it alive." - Elbert Hubbard

    cu bine,
    C.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu stiu, prima mi se pare o gluma cam rasuflata, iar a doua merita agatata deasupra biroului, ca are efect anti-stress.

    RăspundețiȘtergere