i

i

joi, 17 mai 2012

Mic dejun cu portocale încorporate


Astăzi la micul dejun prăjitură sefardă cu portocale şi migdale. Lânga dânsa, bineînţeles cafeluţa pregătită cu măiestrie la ibric. Aspectul feliuţei nu este prea promiţător, deşi m-am străduit...însă gustul citric şi textura hidratată mi-au ieşit ca în descrierea reţetei, pe care o şi transcriu mai jos:

2 portocale medii spre mici
250 g zahăr pudră
250 g făină de migdale (am luat migdale de la piaţa Matache şi le+am rîşnit)
6 ouă
1 linguriţă de praf de copt

Se fierb portocalele timp de două ore. Aşa că e timp berechet pentru a bate ouăle cu zahărul. Cu mixerul de pasat legume se încorporează şi portocalele fierte în compoziţie. Apoi se pun făina de migdale şi praful de copt şi se mai pasează pasta cu acelaşi mixer. Se unge o formă de blat de tort cu margarină sau ulei sau se pune hîrtie de copt unsă şi se toarnă compoziţia. Se coace la 190 timp de o oră. Se scoate din cuptor şi din tavă si se pudrează cu zahăr. Deoarece nu conţine făină de grîu, prăjitura va ieşi puţin apoasă în interior, nu vă alarmaţi deci. Succes!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu