i

i

luni, 26 august 2013

Intrarea Ezăreni

Cel mai aproape de mine, intrarea Ezăreni se deschide din strada Berzei. Am citit că denumirea celei din urmă chiar are legătură cu frumoasa pasăre, care putea fi întâlnită prin zonă, date fiind condiţiile mlăştinoase întreţinute de un pîrîiaş care se vărsa în Dâmboviţa.

Cine erau ezărenii, care trebuie că locuiau în această mahala încă de pe vremea când berzele îşi făceau cuiburi nesupărate de nimeni? Or fi fost vecinii unui ezer, caz în care erau de acelaşi neam lingvistic cu epurenii de la staţia de epurare Nistoreşti, care, sigur nu ştiaţi, se ocupă cu transformarea diferitelor ghemotoace şi reziduuri mai mult sau mai puţin uscate în epuri.

Cred că ipoteza existenţei unui ezer în zonă e plauzibilă. Şi în Bulgaria există ezăreni, la Ezerovo.

Am simţit că ceva special mă va întâmpina pe această intrare, în afară de casele frumoase şi curţile cu trandafiri. Şi aşa a fost. Un cetăţean îmbrăcat în alb, în chiloţi albi mai precis, îşi întindea la uscat rufele albe în curticica amenajată gospodăresc în plină stradă. S-a retras iute când m-a zărit. De fapt, o intrare nu este chiar o stradă. Avantajele intrărilor...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu