i

i

joi, 13 ianuarie 2011

Minciunele de la IKEA

- "De ce oare plătim atât de puţin de la început?" se intreabă consumatorul IKEA savurând o chifteluţă de carne (cu gust de conservă China) cu sos de gem şi cartofi fierţi (cu gust de apă de vase în care a fiert peşte)
- "Pentru ca la IKEA îţi duci singur tava, iată de ce", răspunde marketingul din afişul de pe perete.
- "A, nu este datorită ingredientelor ieftine si gătite ca la cantina săracilor?"
- "Nu, deloc", spune marketingul, fără convingere.

- Dar oare de ce plătim atât de puţin pentru mobila design?" se mai miră consumatorul IKEA cărandu-şi acasă pachetele grele de subansambluri de mobilă.
- "Pentru că dacă alegi să-ţi montezi tu mobila e mai ieftin, cetăţene", răspunde afişul IKEA mare cât o hală.
- "Aha, deci nu are nici o legătură cu fabricarea în China, unde salariile sunt în orez, si cu calitatea cel mult sărăcăcioasă a materialelor? "
- "Nuu, nici pomeneală", răspunde afişul, fără să creadă o iotă.

Dar de ce oare cuţitul IKEA pe care l-am cumpărat acum trei zile a tăiat în prima secunda ca bisturiul, iar după o folosire nesolicitantă la tocat legume taie ca lingura de ciorbă, mă întreb si eu, mutând puţin mai încolo lampadarul IKEA care se bălăngane din toate segmentele sale pe care le-am asamblat personal, şi care are două ştechere si doua întrerupatoare corespunzând celor două braţe ale sale? Să nu fie oare din cauza fabricării în China şi a materialelor cel mult proaste? O, ba da! Şi încă cum!

Dar de ce oare a zis IKEA scădem preţurile, nu şi calitatea, când eu văd că aceleaşi produse au preţuri mai mari, dupa cum demonstrează de exemplu un blogger? Şi de ce produsele cu un adevărat bun raport calitate preţ, cum a fost patul din lemn de brad natur, au fost scoase din vânzare şi înlocuite cu modele urâte şi mult mai scumpe?

Şi de ce zice IKEA pentru a reduce timpul de aşteptare la case, vă rugăm să aşezaţi produsele cu eticheta înspre aparatul de marcat? Oare chiar nici un cumpărător nu observă că nu funcţionează decât jumătate din case şi că aceasta este adevăratul motiv al aşteptării la coadă?

Linişte. Nici un afiş pe nicăieri. Alo? mai e cineva cu bun simţ prin preajmă?

Lectură facultativă: pentru cei care vor sa citească un articol despre imperiul IKEA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu