i

i

joi, 16 iunie 2011

Roşii cu brânză

Azi la breakfast+prânz am mâncat roşii cu trei feluri de brânză telemea: de oaie, de vacă şi de capră, toate foarte proaspete, abia aduse ieri de sibieni şi de ferma agricolă din Ştefăneşti, Călăraşi, la piaţa Domenii. Asezonat cu usturoi nou şi sare grunjoasă. La desert, cireşe din Vrancea, luate din piaţa volantă Valea Cascadelor, odată cu roşiile.


Pe când savuram această faimos meniu de vară, citeam pe Hot News că străinii cumpără mii de hectare de teren agricol pe nimic, pentru a-şi face afaceri profitabile pe bază de vaci, fân ecologic şi alte resurse agricole pe care statul român nu a dat niciodată doi bani.


Mi se pare că faptele se încadrează într-o evoluţie previzibilă a lucrurilor. Falimentarea ţării este pasul unu, iar cumpărarea şi exploatarea resurselor şi a locuitorilor este pasul doi. Si cand ma gandesc ca omul poate fi fericit cu niţică brânză telemea şi o roşie din grădină, fi-v-ar maşinile germane de râs să vă fie...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu