i

i

joi, 9 iulie 2009

Rubrică de rarităţi pe piaţă

Ce-ar fi, mi-am zis, să deschid o rubrică specială unde să împărtăşesc cititorilor diverse ponturi. Tot umblînd aşa prin oraş de-a lungul timpului şi prin butice am întîlnit mărfuri rare sau asociaţii şi uniuni nebănuite, care merită mai multă vizibilitate. Nu vreau să creez nevoi artificiale; mă gîndesc la mine, ca de obicei, şi la faptul că mi-ar plăcea să citesc pe undeva pe largul net indicii despre unde pot găsi în Bucureşti apă de trandafiri, planta Trachelospermum jasminoides şi apa medicinală Hunyadi Janos. Pînă în ziua aceea extraordinară voi face altuia ce mie-mi place, adică voi scrie ce am găsit eu şi unde.

Primul articol nesperat: sana ca pe vremuri, făcută, ce chestie, din lapte de vacă. Am găsit-o la un magazinaş alimentar de vizavi de Grădina botanică. Mai precis, la 100 de m de cinematograful Cotroceni. Se prezintă într-o sticlă de un litru de plastic şi e făcută în comuna Putinelu, judeţul Teleorman. Şi are gust de sana şi tot ce poţi să vrei este o japoneză de mîncare alături sau un covrig cald.

LE: am găsit apă de trandafiri, pentru uz alimentar, ce-i drept, la măcelăria libaneză Abu Bakri de pe strada Berzei nr. 60. De fapt în micul magazin nu se vinde numai carne delicioasă ci şi alte rarităţi libaneze şi siriene. Supravieţuirea acestor magazine cu faţă umană mi se pare un miracol. Atîta timp cît vor mai exista nu am murit de tot ca oameni pe format vechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu