De ce se pune gelifiant - pectină în gemurile şi dulceţurile din comerţ? De ce se pune acidifiant - acid citric? De ce se pune sirop de glucoză fructoză?
Indiferent de cât de tradiţionale se prezintă gemurile şi dulceţurile, oricât de autentice de casă, de la oricâte şiruri neîntrerupte de bunici gospodine se reclamă confiturile de fructe rare, toate conţin unul din aceste trei ingrediente de mai sus, mai ales pectina. De ce?
În consecinţă, nu mai pot mînca decât dulceaţă şi gemuri făcute de membri ai familiei, prieteni sau vecini.
Iz nat dat bed. Pectina e niște fibre care se găsesc prin fructe și legume, mai ales în mere.
RăspundețiȘtergereAcidifiantul acid citric e universal răspândit în natură, iar siropul de glucoză fructoză e zahăr invertit.
Gemul topolovenie e facut, conform, etichetei, doar din prune, fara nici macar zahar. Am mancat, da, e magiun adevarat. Dar si pretul pe masura.
RăspundețiȘtergere