i

i

marți, 26 noiembrie 2013

Baby-sitting contra cronometru

Am văzut pe uşa unui bloc lipit anunţul de mai jos.






















Oare nesimţirea unor părinţi este extensibilă la infinit? Oare pentru pregătirea viitoarelor genii carpatine nu se mai ţine cont de vieţile celorlalţi? Femeia care a conceput aceste cerinţe nu consideră "timp efectiv" orele de curs de la Cervantes, de la Clubul copiilor sau de la Scoala K., care totuşi pentru baby-sitteră reprezintă timp cheltuit, pierdut în aşteptarea copilului. Ce ar putea face aceasta într-o oră, de exemplu miercurea de la 14 la 15? Absolut nimic, binenţeles că va sta la club în aşteptare.
Doamnei i se cere să poarte ghiozdanul, care e prea greu pentru un copil aşa de mic, şi totuşi acest copil minuscul face chitară, franceză, croitorie, karate şi teme.Vai de capul lui, are un program mai incarcat decât un adult.

Oare se putea face mai mult, să mai scadă 5 minute de colo, 3 de dincolo, ca sa obţină un "timp efectiv" mai scurt?
PS Copiii nu mănâncă, ei papă, nu mâncare, ci păpică.

2 comentarii:

  1. Ca sa-ti raspund la intrebare: da, nesimtirea parintilor este extensibila la infinit. Nu am niciun dubiu in aceasta privinta. In momentul in care o femeie devine "mamica" (la femei e mai crunt comportamentul), i se amputeaza in mod automat simtul penibilului (daca l-a avut vreodata), impreuna cu orice notiune de jena, respect pentru ceilalti oameni de pe planeta, autocritica etc.

    Nu e de mirare ca progeniturile sunt asa cum sunt. Dar sa dam vina exclusiv pe profesori, ei strica bietii puiuti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc ca ma intelegi. Exact cum spui se intimpla. Pare o epidemie moderna. Eu tot studiez persoanele afectate si vad ca se transforma ca sub efectul unei boli pentru ca nu pot sa cred ca erau asa inainte. Si cite manifestari ale acestui comportament poti vedea la tot pasul! Am vazut alaltaieri o mama care a venit cu fetita de 2-3 ani in brate la un eveniment oficial, a stat cu el asa vreo juma de ora la ora 10 seara si a bruiat toata discutia, crezind probabil ca pe noi ne amuza.

    RăspundețiȘtergere