i

i

vineri, 27 iulie 2012

O bere la Doors Hostel

Cum mă plimbam eu aşa pe strada Olimpului, revenind de la cantina Institutului teologic, cu gîndul la o curte plină de trandafiri pe care o văzusem anul trecut şi la o bere, mi-a atras atenţia o firmă agăţată la colţul unei case de cărămidă roşie. Doors Hostel, str. Olimpului nr. 13.

În curte mi s-a părut că este un bar. Am intrat cu timiditate şi am întrebat dacă grădina este deschisă publicului. Era, aşa că mi-am comandat o bere şi m-am aşezat la umbra nucului. Pătrunsesem într-un univers al turiştilor străini. De multe ori mi-am propus scriu despre posibilităţile de cazare oferite turistului în Bucureşti, însă un astfel de demers ar fi util doar pentru curiozitatea localnicilor.

Prezenţa backpackerilor în oraş mi se pare neverosimilă şi absurdă, ca şi cea a busului cu etaj care face Bucharest Sightseeing Tour. Dorinţa străinilor de a călători la Bucureşti (mai ales în lunile de cuptor) mă nedumereşte la fel cum pe o localnică din Victoria o nedumerise intenţia mea de a urca în Făgăraş.


Casa promitea camere mari şi răcoroase. În afară de mesele de lemn, în curte mai era şi o platformă cu perne şi cortine, probabila acea Tea garden at 5 menţionată de asemenea pe firma de la poartă. Alături, un grup de fete aflate în trecere ca şi mine povesteau cum au dat peste acel loc. De la barul improvizat în grădină s-a auzit numai muzică franţuzească, cît am stat acolo.
M-am uitat ulterior pe net şi am aflat că hostelul este foarte bine apreciat, mai ales bunăvoinţa şi amabilitatea personalului prietenos sînt menţionate de turişti, care sînt destui.




Un comentariu:

  1. Este intr-adevar, un loc minunat, foarte relaxant, cu sunete de pasarele si fete zambitoare :)

    RăspundețiȘtergere