i

i

miercuri, 28 aprilie 2010

Statistici de cartier

Dupa cum am promis in postarea anterioara, am numarat birourile de banci insirate pe bulevardul Ion Mihalache, de la un capat la altul al lui. Mi-a dat 28 de birouri de banci si 2 birouri de asigurari. Am renumarat farmaciile si acum am certitudinea ca sint 16 farmacii chiar la strada si 3 farmacii cu citiva metri mai retrase de bulevard, situate administrativ pe alte strazi, dar facind parte din aria comerciala a bulevardului.
Ceea ce este bine si inseamna ca numarul bolnavilor nu a depasit inca numarul debitorilor. In acelasi spirit statistico-deductiv, mai putem spune ca inca mai exista persoane indatorate la banci care nu au nevoie de xanax.
Desi ma obisnuiesc cu greu cu padurea bancaro-farmaceutica, cel mai tare ma doare o alta cifra. In tot acest cuprins al bulevardului, unde mai exista totusi si vreo 2-3 florarii, 3 papetarii, diverse butice de perdele, scule si numeroase cabinete de stomatologie, putem intilni...o cafenea. Una. 1. La atit se reduce mondenitatea unui mare bulevard din Bucuresti, acesta este adevarul posibilitatilor de socializare in capitala.

5 comentarii:

  1. Din pacate cred ca vina este a aglomeratiei de pe acest bulevard (nu foarte lat) si a faptului ca blocurile (destul de inalte) au fost trantite foarte aproape de strada si cu niste trotuare inguste. Exista ceva retrageri insa putine. Nu prea iti vine sa stai la o cafea sau o bere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cafeneaua este un loc aglomerat, unde se ia pulsul zlei, se intilnesc oameni sa discute sau se bea un espresso in picioare ca sa prinda vigoare, ca la Roma. Intr-adevar, sint zone inguste rau pe Mihalache si e plin de masini pe trotuare, dar e si loc berechet. In Egipt, in Italia, in Franta sint strazi mult mai inguste si aglomerate ticsite de cafenele. Eu cred ca la noi de vina pentru fenomen este educatia de tip rural a cetatenilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deci, după reprezentare, românii sunt bolnavi, au carii şi au bani.
    (N-ai numărat câte cazinouri şi cabinete stomatologice sunt.)

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,

    As fi interesat de un link-exchange cu blogul dvs. Daca sunteti interesat astept un email pe admin@motruinfo.ro

    Cu respect,
    Ursu Radu

    (Dupa vizualizare as avea rugamintea ca acest comentariu sa fie sters)

    RăspundețiȘtergere
  5. Heh, stiu ce spui... Am fost prima data in Romania in vara anului asta - nu stiu la ce ma asteptam, dar cred ca aveam in minte or oarecare imagine a unui oras plin de cafenele. La urma urmei, lumea vorbeste de Micul Paris si Bucurestiul este in pe marginea Balcanilor, asa ca anticipam un oras plin de cafenele independente (not Starbucks) dragute si "cozy", in care as fi putut sa citest in liniste o gramada de carti & ziare & si sa vad lumea cum trece... Bineinteles am fost crunt dezamagit; cafenelele alea dragute nu existau decit in imaginata mea! Am fost surprins sa vad ca Bucurestiul nu are o cultura de cafenea, ca in alte tari.... Mare pacat! In schim, asa cum ai spus, am dat peste nenumarate banci, farmacii, etc etc. Ciudat, pentru ca mi sa parut ca oamenii in general sint bine cititi si ar aprecia astfel de locuri....

    Regards,

    Will

    RăspundețiȘtergere