i

i

joi, 9 iunie 2011

Prin Cișmigiu

Cișmigiu. Trei studente încearcă să învețe niște cursuri tipărite. Un pensionar vorbește la telefon de parcă ar aranja afacerea secolului. E în tricou și pantaloni de stofă. Doi tineri români pămpălăi discută banalități. Un țigan grizonat cântă bine la muzicuță.

Trece un mammone la braț cu mama fardată mat, ambii foarte apretați, strălucitori de curățenie, în haine noi, american-confortabile și scumpe. Pe tricoul lui alb scrie cu paiete Ceva, iar mama are vreo șaptezeci de ani. Trei doamne în vârstă trec etalând pălării de paie cu funde, ochelari de soare Bardotieni, costume elegante cu pantaloni și bluză făcute la croitor, papuci cu toc, cercei masivi, brățări mari, ojă, ruj, fond de ten, pudră, inele.

Zăresc niște picioare bronzate interminabile, care aparțin unei doamne sexagenare în haine de adolescentă. Șort alb transparent, maieu peste care vine o bluză fără spate, teniși cu toc, geantă mare, pălărie de soare bărbătească. Arată foarte bine, pășește fără cea mai mică ezitare, are fundul bine rotunjit și părul complet alb.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu