i

i

marți, 12 mai 2009

Sephora pe româneşte

Vechea poveste a globalizării se spune în fiecare clipă şi la Sephora-pe-romîneşte, marcă franţuzească crescută în bătătură la noi.

A apărut un nou parfum Guerlain, Aqua Allegoria Tiaré-Mimosa, pe care l-am încercat acum o lună. Regula simplă a achiziţionării unui parfum nou spune să nu-l cumperi decît după ce l-ai purtat cel puţin o zi întreagă. Ca să respecţi regula, magazinele de parfumuri oferă eşantione gratuite sau pun la dispoziţia publicului testere. Nu şi în Ro. În cazul cel mai generos, Sephora-pe-româneşte, mai scapă cîteva eşantioane, printre degetele vînzătoarelor şi numeroaselor lor rude şi prietene. Chiar am văzut pe viu cum o vînzătoare distribuia eşantioane la lansarea lui Kelly Calèche – a dat un snop unei alte vînzătoare care i-a cerut înfrigurată pentru nişte prietene, iar mie mi-a dat unul cu inima strînsă, doar la cererea mea expresă. Testere sînt, dar îşi mai iau şi ele liber, chiar cînd vrei să le pui la încercare. (mai sînt magazine de parfumuri, cum e cel de la Unirea, unde testerele sînt încuiate, iar dacă ai răbdare vreo zece minute să vină una din ocupatele vînzătoare să „te ajute”, obţii de la ea cantitatea de parfum pe care consideră că poate să ţi-o ofere. Adica eu tin mina intinsa si ele fac fis. Dar nu e vina lor, e politica firmei.)

Am încercat noua ojă Givenchy nuanţa roz la Sephora-pe–româneşte de pe Magheru, dar cînd am vrut să încerc şi nuanţa tangerine, de data asta la Sephora-pe–româneşte Plaza Romania, vînzătoarea mi-a spus cu profesionalism că ambele testere s-au spart. Era la două săptămîni de la lansarea pe piaţă a colecţiei. Sticluţele de ojă sînt foarte rezistente, fiind mici şi făcute din sticlă groasă. Nu se sparg nici dacă sînt aruncate pe jos de vreun cetăţean experimental la cap. Cred că aveam pe faţă o chestie de rînjet îngreţoşat.

Ieri am vrut să mai încerc o dată parfumul Guerlain. La Sephora-pe-româneşte Magheru mai aveau vreo cinci tipuri de Aqua Allegoria, numai Tiaré-Mimosa nu. Chiar cînd mă nedumeream în sinea mea, în dreptul meu au venit două responsabile din magazin, au deschis sertarul de sub rafturi, unde am putut să văd testerul de Tiaré-Mimosa. Am întrebat dacă mai au parfumul, iar una din fete mi-a răspuns că nu ştie. A apărut o altă responsabilă, care părea mai în temă, după cum s-a postat între mine şi standul de parfumuri, cu spatele la acesta, poziţie adoptată cu binecunoscutul de acum profesionalism de vînzătoarele de la Sephora-pe–româneşte. Am întrebat dacă mai au ştiţi voi ce şi mi-a zis că s-a terminat, deoarece a avut mare succes. Am mers mai departe cu testul şi am întrebat-o dacă mai au măcar testerul. Mi-a răspuns cu mare regret că nu îl mai au. Presupun că pe faţă aveam un fel de grimasă de rînjet scîrbit. Dar nu e vina lor, e politica firmei.
O mică cireaşă pe tortuleţul Sephorei-pe-româneşte: nu-i aşa că e foarte plăcut să încerci un ruj sau un parfum cînd doi bodyguarzi îmbrăcaţi foarte discret, în uniformă de atac, se holbează la tine de la jumătate de metru sau îţi urmăresc fiecare mişcare de parcă sînt siguri că momentul în care vei îmbarca într-o sacoşă jumătate de raion va veni negreşit?

11 comentarii:

  1. somnulescu, drinking wine doesn't make you alcohoolic

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu de obicei imi fac cumparaturile din magazinele SEPHORA dar, nu am avut parte de asa ceva! Din contra, fetele sunt mereu foarte amabile si mereu bine informate la diferitele intrebari adresate de catre mine. Nu stiu de ce tu ai avut parte de asa ceva. (sau ai exagerat??)

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am exagerat deloc. De altfel, mi-e din ce in ce mai greata sa intru la Sephora, pentru ca mi se pare imposibil sa mai incerc vreun fard cind la mine se holbeaza unul sau doi bodyguarzi. Este mai mult decit indecent.

    RăspundețiȘtergere
  4. Complet de acord. Chiar asa fac - plus ca nu ti-ar da testere nici in ruptul capului. fetelor, haideti sa facem un grup de actiune cu reclamatii inaintate la tot managementul Sephora - macar sa stie care e situatia si ca suntem nemultumite.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu sunt de aceeasi parere... din cauza vanzatoarelor, a atitudinii lor, a atmosferei de acolo, a bodyguarzilor, eu am renuntat de mult sa intru doar ca sa incerc un parfum, sau orice altceva. Ma duc doar cand stiu sigur ce vreau, cu gandul ca daca oricum cumpar, se poarta si ele mai frumos, si "paznicii" aia se uita altcumva vazand ca ai bani de-un parfum si nu te duci ca sa sparlesti tot ce poti. Ma rog, nu e bine deloc ca e asa, dar asa am ajuns sa simt. Pur si simplu mi-e urat sa intru acolo, oricat mi-ar placea s-o fac tot timpul cand am ocazia si sa imi mai rasfat si eu ochii si sufletul :)) foarte urat... chiar ma enerveaza tare inca situatia asta, si nici nu cred ca se va schimba ceva, cel putin nu in viitorul apropiat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt complet stupefiata de ce mi s-a intamplat in unul din aceste magazine.Unul dintre bodyguarzi,care a umblat numai dupa mine prin tot magazinul(e vorba de magazinul din Afi Palace Cotroceni),in momentul cand am vrut sa ies s-a postat langa panourile de alarme avand in buzunar ceva care le-a declansat ,si a inceput sa traga de mine insistand foarte mult ca trebuie sa merg neaparat cu el in spate.Bineinteles ca nu a gasit nimic ,si nici numere de tel nu a putut sa schimbe cu mine cum probabil si-a imaginat.Sunt de-a dreptul socata si ma intreb pe ce criterii ii selecteaza pe acesti psihopati obsedati de femei care nu au nici o treaba cu pazitul magazinelor.Ganditi-va ca unul din asta poate sa declanseze alarmele singur si sa te acuze ca ai furat de pe acolo cine stie ce.Persoanele din conducerea magazinelor ar trebui sa ia masuri daca nu vor sa-si piarda clientii..

    RăspundețiȘtergere
  7. N-as fi crezut ca se poate ajunge asa departe! Cred ca pe viitor ar trebui sa recurgem la o metoda pe care n-am folosit-o pana acum, dar e maximul a ceea ce putem face: sa cerem sa vorbim cu directorul de magazin.

    RăspundețiȘtergere
  8. badigarzii aia de la sephora sunt niste namile imbecile, sa am pardon. sunt exasperata, ma simt ca intr-un film prost cand se plimba zelosi dupa mine sau, inca si mai bine, nu se dau din fata ta cand te indrepti in mod clar si evident fix catre raftul pe care il acopera cu spinarile lor de doi metri latime. macar sa ia femei. sunt o multime de magazine in care sunt bodyguarzi femei. vai, praf. praf a ajuns sephora asta.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sephora e de cacao…pacat de unele vanzatoare care chiar sunt bine instruite.
    DA chiar am intalnit ..va vine sa credeti?si asta pentru ca erau pasionate de tot ceea ce inseamna : fard,crema,parfum,etc si nu ca le-ar fi instruit cei de la Sephora.Asa credeati?!?! EXCLUS
    Faza cu esantioanele ascunse in sertare mi s-a intamplat si mie ori cu disparitia misterioasa a testerelor...ce sa mai zic...rusine,rusine… de 3x rusine . In strainatate sunt la discretia clientilor esantioanele, testerele...la noi la discretia vanzatoarelor ,rudelor si cunostiintelor acestora.Ce sa mai vorbim ca daca soliciti un caiet de reclamatii …prin minune, s-a terminat caietul si nu exista altul , care ca sa-l si inlocuiasca pe cel vechi..si cate si mai cate nereguli,indiferent daca ai sau nu card Sephora alb sau negru.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere