i

i

vineri, 18 decembrie 2009

Meniul de iarna

Azi piaţa Domenii arăta ca un set pentru un film de epocă. Pe tarabele pustii era zăpadă, iar cei cîţiva comersanţi curajoşi vindeau bunătăţi de sezon rece temperat-continental. Varză murată, borş, murături de mai multe feluri, unele expuse în borcane mari, foarte frumos combinate şi colorate. Cel care conţinea conopidă într-o saramură roşie mi-a plăcut cel mai mult.
Nici o legumă mediteraneeană sau fructă tropicală nu strica autenticitatea meniului. Merele şi dovleacul erau singurele fructe vindute. Nu lipseau brînza şi ouăle. O tarabă avea fasole uscată, frunze de viţă murate, prune uscate fără fum, cimbru şi nuci din “Vrancea, regina nucilor”.
Ca hrană pentru ochi se vindeau coroniţe de brad şi brazi.
Chiar mă gîndeam zilele trecute cum supravieţuia lumea înainte iernii fără broccoli, roşii sau portocale. Ce bune sînt prunele uscate!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu