i

i

joi, 3 februarie 2011

Ce se intampla la Carrefour?

Ieri am fost la Carrefour Orhideea, dupa mult timp, si am ramas foarte mirata. Magazinul parea in prag de faliment. Raionul de electrocasnice era pustiit, golit, de parca trecusera pe acolo o banda de spargatori si apoi o inundatie. Calitatea produselor s-a prăbuşit. Acum ,raioanele de incăltaminte si imbracaminte arata mai jalnic decat un magazin de chinezării "totul la 10 lei". Marfa miroase izbitor a plastic, acel miros specific al celor mai proaste produse din lume. La raionul de veselă, numai gioarse, iar la mâncare produse obişnuite, care se găsesc peste tot, unele mai scumpe decat la Mega Image. Lume puţină.

Unde sint vremurile de inceput, cand la Carrefour aveau marfuri de cea mai buna calitate la preturile cele mai mici? Unde este camembertul Le Rustique, masinile de spalat, şervetele de bucătărie made in Portugalia si şosetele şic?

In acelasi spirit al degradarii calitatii se incadreaza si alte magazine, de unde acum 6 ani imi luam lucruri dragute si nu foarte scumpe. Vă amintiti de Kenvelo, care pe vremuri avea niste rochii nemaipomenite si niste blugi din care nu mai ieşeai? Ei bine, acum este o jalnica adunatura de cârpe, în culori urate, de parca ar fi toate spoite cu funingine si făcute pentru detinuti. 


La Jolidon, care au îceput cu lenjerie de calitate italienească la preturi mai româneşti, acum au marfă de un prost gust local, de nepurtat, din cele mai proaste materiale si cu croieli făcute parcă să te rănească.

Probabil calitatea scade pe măsură ce populaţia globului se înmulţeşte. Sau pe măsură ce lăcomia patronilor creşte?

2 comentarii:

  1. foarte de acord cu kenvelo si Jolidon. Kenvelo pe vremuri avea mai putine haine in magazin dar erau mai de calitate. cat despre Carrefour Orhideea nu prea il mai frecventez din vremea studentiei. Dar ce ai cu Mega Image? nu e chiar atat de scump :d

    RăspundețiȘtergere
  2. mega Image are o intorie cam incarcata si nu mereu de fapte bune. Au preturi diferite in functie de cartier, la noi la 1 Mai este mai scump decat in Dristor, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere