i

i

luni, 21 februarie 2011

Adevărata maioneză

Maioneza franţuzească autentică nu conţine nici lămâie, nici gălbenuşuri fierte şi nici alte ingrediente fantasmagorice folosite pe la noi, de la iaurt la smântână. Iată reţeta, pentru patru persoane rezonabile:
Un gălbenuş de ou crud, o linguriţă cu varf de muştar de Dijon (neapărat!), jumătate de linguriţă de sare, piper şi ulei de floarea soarelui cât e necesar pentru a obţine o cremă diafană (minim 150 ml).
Gălbenuşul, muştarul (de Dijon!) şi sarea se bat cu furculiţa, turnându-se treptat uleiul. Compoziţia trebuie să fie uşoară ca o cremă de unt. Se prepară doar înainte de servire, de obicei pentru a acompania o friptură rece, fructe de mare sau rasol de vită.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu