i

i

marți, 20 septembrie 2011

Un nou proiect de distrugere. Munţii Fagaraş

Am rămas în România pentru că iubesc natura, munţii, apele, pădurile, viaţa. Dar în curând rămasul în România nu se va mai justifica. Va fi mai rău aici decât în ţările industrializate, poluate şi restrictive. Va fi ca în India, unde în loc de apă curge pe albia râurilor otravă chimică, unde munţi de gunoaie putrezesc la soare. Ştiţi cum arată râurile betonate de ceauşescu, complexele industriale care au desfigurat oraşe ca Baia Mare sau Călan? Aşa va fi peste tot în ţara asta, pentru că oamenii care sînt prin ministere sînt urmaşii direcţi ai analafabeţilor comunişti. Sînt oameni fără educaţie, fără urmă de suflet, de minte, sînt nişte bestii care abia ştiu să vorbească.

Spun asta pentru că am auzit de un nou dezastru ecologic pus la cale şi îndeplinit pe şest de către javrele care au putere de decizie. Distrugerea râurilor de munte din Făgăraş, prin captarea lor prin conducte.Pe râurile montane din judeţul Argeş se desfăşoară un amplu proiect de captare a apei pe întregul curs al râurilor pentru amenajări de microhidrocentrale in regim privat. Râurile vizate de aceste lucrări sunt:
1.Raul CAPRA(paralel cu drumul naţional Transfăgăraşan din direcţia Barajul Vidraru spre Bâlea Lac).
2.Raul BUDA(situat est in aval de râul Capra la cca. 9 km pe o vale oarecum paralela)
3.Paraul OTIC(situat la est in imediata vecinătate a râului Buda dar având un debit mediu anual insignifiant)
4. Râul TOPOLOG(situat la vest de râul Capra pe raza comunei Salatrucu, jud.Arges).

Iată filmuleţul. Există şi o petiţie online, pe care vă rog mult să o semnaţi. Nu cred că se mai poate face ceva, dar eu sînt cam pesimistă.

2 comentarii:

  1. De pe "Alpinet2k":

    "Cam asa merg treburile pe la noi, cu protectia mediului. Noi dupa o sesizare adresata Garzii de Mediu cand am sunat sa intrebam, ne-au instiintat ca nu au hartie de fax sa ne trimita raspunsul.
    Alin"

    RăspundețiȘtergere
  2. Raspunsul era: "nu se poate", nu?
    De fapt, vinovati sint multi, inclusiv cei care aparent sint oameni de bine. Ma gandesc si la cei implicati direct in lucrari. Nu interlopii conduc buldozerul, ci niste maimute care par oameni. Nu interlopii calculeaza, ci inginerii de la firma de constructii, oameni respectabili, nu? Cum o fi sa traiesti ca inginer care distruge flora si fauna Romaniei?

    RăspundețiȘtergere